Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Fakülte Hakkında

Fakülte Hakkında

Muhteşem bir kampüs ortamında, rekabetçi ve sürekli yenilikçi bir eğitim modelimizle, öğrenmeyi öğreten ve ileri düzeyde bilimsel araştırmalar yapan nitelikli öğretim kadromuzla, çağın gereklerine uygun mühendisler yetiştirerek  ülkemizin gelişimine katkıda bulunma misyonuyla eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.


Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesini daha da geliştirip mühendislik ve temel bilimler alanında bölgemizde öncü bir fakülte konumuna getirme vizyonumuzla, mezunlarımızın insan haklarına saygılı profesyonel yetenekleri, bilimsel birikimleri, uluslararası kültür bilinçleri ve etik değerleri bakımından üretim ve hizmet sektöründe aranan mühendisler olmalarını sağlamayı hedefliyoruz.


Fakültemizdeki Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinin öğretim programları temel bilim – teknik bilim dengesi, ulusal ve uluslararası akademik değerlendirme ölçütleri de gözetilerek, özenle oluşturulmuştur. Kuramsal derslerin hemen hepsi uygulama ya da laboratuvar çalışmalarıyla desteklenerek, öğrencilerin meslek seçimindeki beklentileriyle, izledikleri öğretim programının temel gereksinimleri arasında denge olabildiğince korunmaktadır. Öğretim programlarında yer alan gerçekçi uygulama ve projeler, öğrencilerimizin çözümleme ve tasarım yeteneklerini geliştirmeyi, iş yaşamlarının başlangıcında karşılaşılmaları beklenen konu ve sorunlarla ilgili deneyim kazandırmayı amaçlamaktadır. Projelerin tasarım, başarım ölçümü, sınama-değerlendirme süreçlerinde modelleme ve simülasyon yöntemlerinin kullanımına ağırlık verilerek, iş yaşamlarında araştırma ve geliştirme süreçlerinde de görev alabilecek mühendislerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir. 


Fakültemiz başarılı öğrencilerine, bölümlerimiz arasında çift ana-dal yapma fırsatı tanımakta ve seçtikleri başka bir alanda da diploma alma yolunu açmaktadır. Yan-dal programları ise, öğrencilerimize ilgi duydukları alanların derslerini alabilme imkânı vererek öğrenimlerini istedikleri yönde geliştirme olanağını sunmaktadır.


Fakültemiz, mühendislerin ürettikleri çözümlerin toplumsal ve ekonomik boyutlarını algılayan, bunların olası kültürel ve sosyal sonuçlarına duyarlı bireyler olarak yetiştirilmelerini önemsiyor. Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra mensubu oldukları meslek grubuyla, hizmet verdikleri kitlelerle ve genelde, içinde yaşadıkları ülke ve dünya ile iletişim kurabilen mühendisler olarak gelişmelerini amaçlıyor. Üniversite içi sosyal ve kültürel etkinliklere katılmanız, buralarda görev almanız, bunları düzenlemeniz için gerekli ortam mevcut olup, altyapıyı sürekli geliştiriyoruz. Eğer “duyup unutuyor, görüp hatırlıyor, yapıp anlıyorum” diyorsanız sizleri mühendis adayları olarak aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Düşüncede Özgür, Eğitimde Çağdaş, Bilimde Evrensel