İletişim Fakültesi
İletişim Fakültesi Üniversite Sanayii İşbirliği Kapsamında Protokol İmzalanan Kuruluşlar ve Birlikte Yapılan Çalışmalar
İletişim Fakültesi Üniversite Sanayii İşbirliği Kapsamında Protokol İmzalanan Kuruluşlar ve
Birlikte Yapılan Çalışmalar
MADEBYCAT
Protokol Tarihi: Temmuz 2024
MADEBYCAT, 2007 yılında kurulmuş olan ve “markaları hedef kitleleriyle buluşturmak ve günümüzün sürekli değişen ortamında onlara rekabet avantajı kazandırmak” misyonuyla arayüz tasarımı hizmeti veren bir ajanstır. Ajans, 67 kez Altın Örümcek, dokuz kez W3, bir Webby Awards, 24 kez Horizon Interactive, iki kez T.W.M.A. Web Awards, iki kez Communicator Awards, iki kez de Interacitve Media Awards ödülü kazanmıştır.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümüyle yapılan protokol kapsamında ajans yöneticileri bölüm sektör jürisinde öğrenci projelerine katkıda bulunmuş; iki bölüm öğrencisi uzun dönem staja kabul edilmiştir. 2024-2025 akademik yılında, bölüm öğrencilerinin kurum tarafından verilecek brief doğrultusunda proje geliştirecekleri etkinlikler planlanmaktadır.
LifeClub
Protokol Tarihi: Nisan 2024
Türkiye’nin ilk ve tek dijital sağlık yönetimi hizmeti sunan Süper App’i LifeClub, üyelerine sağlıklı yaşam yolculuklarında rehberlik etmek için tasarlanan bir ekosistemdir.
LifeClub üyelerine uygulama üzerinden sağlıklı yaşam alanında tüm ihtiyaçları bir arada sunar ve sağlığın tek yerden yönetimini sağlar. Hem uygulama üzerinden hem de fiziksel olarak sunduğu sağlık hizmetleri ile üyelerine kişiselleştirilmiş dijital bir sağlık deneyimi yaşatır. LifeClub ile fakültemiz arasında yapılan protokol uyarınca öğrencilere yönelik sağlıklı yaşam etkinlikleri Mayıs 20242de düzenlenmeye başlanmış, kurumla uzun dönemli staj programı yürütülmeye başlanmıştır.
Benchmark Kurumsal Sosyal Sorumluluk
Protokol Tarihi: Ocak 2024
Benchmark 2011 yılında Fadile Paksoy tarafından “Özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşları için değer yaratmak, toplumsal gelişmeye ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak” misyonu ile kurulmuştur. Ajans çalışmalarını kurumsal sosyal sorumluluk alanında; stratejik iletişim danışmanlığı, sürdürülebilirliğin kurumsal yönetimi, proje tasarımı ve yönetimi, paydaş katılımı yönetimi ve iş geliştirme hizmetlerini sosyal bilimler ile iletişim alanlarının örtüşen noktalarında disiplinler arası bir yaklaşımla yürütmektedir.
Benchmark, çalışmalarını yürütürken kurumsal sosyal sorumluluğun özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarınca işbirliği içinde uygulanmasının önemli olduğundan hareket etmektedir. Ajansın sürekli araştırmaya ve kesintisiz iletişime dayanan stratejisi, kurumların ve toplumun ihtiyaç ve beklenti haritaları üzerinden bir kesişim elde etmek yoluyla değer üreten uygulamaların ortaya konmasını sağlamaktadır. Çoklu paydaş katılımıyla gerçekleştirilen, uzun soluklu uygulamalarda edindiği birikim ve deneyim, sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal gelişimde katkıya dönüşmektedir.
İşbirliği protokolü uyarınca kurum temsilcileri sektör jürilerimizde görev almakta, yürüttükleri projeleri ilgili derslerimize temsil ettikleri markalarla birlikte konuk olarak öğrencilere sunmakta ve staj olanakları oluşturmaktadırlar.
Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı,
15 Nisan 2003 yılında kurulan, ‘otizm spektrum bozukluğu’ olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla, kâr amacı gütmeyen ve kamu yararını gözeten bir sağlık ve eğitim vakfıdır. Halkla İlişkiler ve Tanıtım (ing) bölümünde açılan ‘Communication for Social Change’ dersi kapsamında vakıfla iş birliği yapılarak otizmli bireylerin istihdamının arttırılmasına yönelik kurumsal sosyal sorumluluk projeleri üretilmesi planlanmaktadır. Vakıfla imzalanan protokol doğrultusunda ihtiyaç halinde 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerine staj imkânı tanınmaktadır.
Red&Grey Reklam Ajansı
01 Mart 2024 tarihinde reklam ajansı Red&Grey ile Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım(İng) bölümü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Söz konusu iş birliği kapsamında öğrencilerimiz uygulama derslerinde ve bitirme projelerinde ajanstan gelecek brifler doğrultusunda gerçek bir fırsat ya da problem üzerinden marka iletişimi tasarlama imkanına sahip olacaklar ve kampanyatif çalışmalarını ajans ve marka temsilcilerinden profesyonel insanlara sunma fırsatına erişecekler. Ayrıca ihtiyaç halinde öğrencilerimize staj imkanı da tanınmaktadır.
K-İletişim Basın yayın ve Tanıtım Hizmetleri
Protokol tarihi: Haziran 2021
Kadıköy Life, TourMag, İstanbul Sanat, Bağdat Magazin gibi çok sayıda dergi ve https://www.kadikoylife.com/ gibi haber sitelerini bünyesinde bulunduran K-İletişim yayın grubu ile Gazetecilik programı öğrencilerine staj olanakları sağlamak başta olmak üzere pek çok konuda işbirliği yapılmaktadır.
Atlas Post Production
Türk sinema sektöründe 25 yıldır birçok yapım firmasının dijital sinema konusunda ihtiyaçlarına çözüm sunan Atlas Post Production, offline kurgu, VFX, Color Grading, Dolby onaylı Ses ve Final Mix stüdyoları ile sinema yapımcılarının pre-production, production ve post production süreçlerinde danışman ve uygulayıcı olarak hizmet vermektedir. Sinema filmleri, reklam, dizi film, kısa filmler, müzik klipleri, belgesellere de hizmet vermektedir.
Belgesel Sinemacılar Birliği
BSB, 1997 yılı Mart ayında yapılan Ulusal Konferans ile örgütlenme sürecine girmiş, sivil bir platformdur olarak başlayan belgesel sinema alanındaki çalışmalarına Kültür Bakanlığı tarafından onaylanmış ‘Meslek Birliği’ statüsünde devam etmektedir. 3000 filmlik bir belgesel arşivine sahip kuruluş, Üniversite öğrencilerine ve Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen talepler doğrultusunda çeşitli gruplara (çevre, yerel tarih, sözlü tarih…) öğretim üyeleriyle işbirliği içinde atölye çalışmaları düzenlemekte, Belgesel Sinema kuramının olgunlaştırılması ve gençlere yeni kaynaklar sunulması amacı ile, ulusal ve uluslararası projeler, atölyeler gerçekleştirmekte, uygulama ile teori arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla, “Belgesel Sinema” adlı yıllık dergiyi yayınlamaktadır.
Excel İletişim ve Algı Yönetimi
Excel İletişim ve Algı Yönetimi Ajansı ile yaptığımız sektör işbirliği kapsamında Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İngilizce) Bölümü son sınıf öğrencileri 2019-2020 güz ve bahar dönemlerinde Bitirme Projeleri kapsamında Ajansın birlikte çalıştığı CGV Mars Entertainment markasından gerçek bir halkla ilişkiler ve reklam brief’i alarak projeler hazırlamışlardır. Marka ve ajans yetkililerinin katılımıyla oluşturulan jüri karşısında projelerin sunumları yapılmaktadır. Ajans 3. ve 4. Sınıfta öğrencilerimize staj imkanları da sunmaktadır. İşbirliği sürecinde iki öğrencimiz tam zamanlı olarak Excel İletişim ve Algı Yönetimi Ajansında çalışmaya başlamıştır.
Big’n BOLD
BIG’n BOLD kreatif mükemmelik ve saha gücünü 360 pazarlama araçları ile birleştiren bir deneyimsel pazarlama ajansıdır. Markaların pazar performanslarını arttırmak için çalışmaktadır. Marka Deneyimi, Digital Engagement, Influencer Marketing, Gerilla Pazarlama, Satış Noktası İletişimi, Etkinlik Yönetimi, Marka İç İletişim Kampanyaları ve Tasarım & Konsept Oluşturma konularında çalışmalar yapmaktadır. İşbirliği kapsamında özellikle görsel iletişim tasarımı alanındaki ders içeriklerinin oluşturulmasında kurumdan görüşler alınmıştır.
Gemius
Müşterilere internet kaynaklı bilginin işe ilişkin kararlar verirken nasıl kullanılacağı konusunda öneriler getiren bir danışmanlık şirketidir. Çevrimiçi kitleye ilişkin müşterilerine kendine özgü sosyo-demografik profiller, interneti kullanma şekilleri, aynı zamanda e-ticaret, dijital pazarlama, büyük veri ve internet teknolojileri bilgilerini sağlamakta, internet kullanıcılarının çevrimiçi davranışlarına ilişkin iç görüyü belirlemeye çalışmaktadır.
McCann İstanbul
McCANN İstanbul, sürekli değişen tüketiciler için ilgi çekici deneyimler yaratmak için yenilik, yaratıcılık ve teknoloji getiren lider bir pazarlama iletişimi ajansıdır. Müşterilerinin işlerini şekillendirmeye ve büyütmeye yardımcı olacak entegre pazarlama iletişimleri oluşturmayı amaçlar. McCANN İstanbul, reklamcılık, marka bilinci oluşturma, pazarlama, promosyon ve dijital pazarlama konularında pazarlama hizmetleri yelpazesi sunmaktadır.
İşbirliği kapsamında fakülte öğrencilerimize yönelik teknik gezi vb. çalışmalar yapılmıştır.
LGM Havalimanı İşletmeleri Ticaret ve Turizm A.Ş
Limak, GMR Infrastructure ve Malaysia Airports Holdings Berhad ortaklığıyla, 2009’da İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminalinin hizmete girmesi ile birlikte, terminal genelinde bulunan tüm yiyecek&içecek operasyonu, Lounge hizmetleri, ISG Airport Hotel, ve vale hizmetlerini yürütmektedir.
TUGİM- Tüm Girişimci ve İş Mentorları Derneği
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Türkçe Bölümümüzün yakın işbirliği içinde bulunduğu STK ile Üniversite-Sanayii işbirliği kapsamında bir dizi çalışma yapılmaktadır. Girişimcilik ve İnovasyon dersi kapsamında kurum üyesi Mentorlar ve uyguladıkları projeler öğrencilerimizle buluşturulmakta, Bitirme Projesi dersleri kapsamında gönüllü öğrencilere projelerini geliştirdikleri dönemde kurum üyeleri tarafından mentorluk verilmektedir. Hazırlanan Bitirme Projeleri sektör jürisi önünde sunulmaktadır.
İab.turkey
23 sektör temsilcisi ile 2007’de bir platform olarak kurulan, 2011 Temmuz ayında dernekleşen IAB, yayıncı, reklamveren ve ajanslardan oluşan 149 üyenin aynı çatı altında temsil edildiği sektör derneğidir. Amacı endüstrinin bir bütün olarak, sağlıklı biçimde gelişmesine destek vermektir. Hedefleri doğrultusunda eğitimden ölçümlemeye, endüstriyel standartların oluşturulmasından yarışmalara pek çok alanda faaliyet göstermektedir.
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Hava Limanı
Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanlarından olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Hava Limanı mevcut terminallerin işletmesi, otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesisleri işletmecisidir. Kurum Pazarlama Direktörü Gerald Ong ve İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Hakan Arslan 2018-2019 bahar döneminde Halkla İlişkiler ve Tanıtım (ENG) programı öğrencilerinin sunumlarının değerlendirildiği sektör jürisine uzman konuklar olarak katılmışlardır.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti
1946’da kurulan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumayı amaç edinmiştir. Cemiyetin hazırladığı Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi bir anlamda gazetecilerin anayasası işlevini görmektedir. Kurum, bildirgenin herkes tarafından benimsenmesini, geliştirilmesini, korunmasını, toplumda yaygınlaşmasını sağlamanın yanışı sıra, herkesin bilgi edinme, halkın doğru haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını, iletişim, düşünce açıklama, eleştiri ve yorum hakkı ile ifade ve basın özgürlüğünü savunmak; gazetecileri meslekleri içinde maddi ve manevi yönleriyle geliştirmek, ilerletmek, korumak ve yüceltmek için çeşitli çalışmalar yapmaktadır.