Program Temel Öğrenme Çıktıları
- Gastronomi ve Mutfak sanatları alanında edindiği bilgileri uygular.
- Gastronomi ile ilgili uluslararası iş sağlığı ve gıda güvenliği mevzuatını bilir ve uygular.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin teknolojik araçları ve mutfak ekipmanlarını etkin bir şekilde kullanmayı öğrenir.
- En az bir yabancı dili Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki literatürü takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde bilir.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında belli konularda strateji ve uygulama planları geliştirir ve elde ettiği sonuçları değerlendirir. Görev aldığı alanlara ilişkin amaç ve hedefleri belirler.
- Takım çalışmasına yatkın, iletişim kurabilen, liderlik özelliklerine sahip bir birey olarak yetişir.
- Mutfak ekipmanlarının özelliklerini ve kullanımlarını öğrenir ve uygular.
- Gastronomide gıda hijyeni ve sanitasyon kurallarını öğrenir ve uygular.
- Menü planlama, yiyecek içecek maliyet kontrolü, muhasebe ve pazarlama ilkeleri konularında donanımlı olur.
- Satın alma aşamasından, yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçler hakkında bilgi sahibi olur.
- Gıdaların özellikleri ve besin değerleri hakkında bilgi sahibi olur.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri profesyonel bir şekilde uygular.
- Türk Mutfağı ve Dünya Mutfakları hakkında bilgi sahibi olur ve edindiği bilgileri uygular.
- Sofra düzenleme ve servis teknikleri hakkında bilgi sahibi olur ve edindiği bilgileri uygular.
- Pişirme tekniklerini ve yöntemlerini öğrenir ve uygular.